Förstår faktiskt inte varför det bara är jag i familjen som tycker om det här?
Just därför gör jag inte heller stekt strömming mer än kanske vart 10:e år. Det är en annan grej jag inte förstår, då, när jag väl sitter där med "prömmingen". För det är ju så gott!
Strömmingen kan du köpa färdigfiléad på mataffären, så du behöver inte hålla på att rensa och filéa själv. Lägg sen filéerna med skinnsidan ner och salta lätt på köttsidan.
Bred på lite vanlig svensk, grovkornig senap och strö lite dill över. Lägg ihop filéerna två och två, rulla dem i saltat ströbröd och stek i smör.
Servera med potatismos eller potatispuré, lingonsylt och skirat smör. Mums!
Ursäkta en jättetrist bild, men jag glömde bort att fotografera och hann börja äta... |
Tyvärr misslyckades jag lite med mitt mos (eller puré) eftersom jag råkade ha i lite för mycket mjölk. Men det smakade gott ändå!
Kommentarer
Skicka en kommentar