Det här visade sig vara ett vinnande koncept! Enkelt att förbereda och väldigt uppskattat av gästerna. Och gott! Allt var gjort i miniformat så att man skulle kunna ta av allt utan att behöva somna under bordet av överfyllnad (så blev det ju i alla fall för vissa, nästan...).
Från vänster till höger (bilden nedan):
små tartletter med lemonkurd, naturella små engelska scones (längst fram), scones med äppel och kanel, scones med cheddarost och valnötter, små trekantssandwiches med creme fraiche, gurka och krasse samt med chévre, rostade pinjenötter, rödlök och ruccola.
Till detta serverade vi te (naturligtvis), kaffe, vin, Perrier med limesmak och läsk.
Clotted Cream
Till sconesen försökte jag mig på att göra clotted cream, en bredbar variant av grädde, men det var ju lättare sagt än gjort.
Enligt receptet ska vispgrädden sjuda i vattenbad i 1½ timme, sedan stå i kylskåp i minst 12 timmar. Under tiden får man INTE röra i grädden. Jag gjorde precis så, men ändå funkade det inte. Det översta skiktet var bredbart, men det hade räckt till en halv liten scones. Jag lyckades dock rädda situationen med ett eget tilltag, inspirerat av stora syster. Jag blandade i lite creme fraiche och vispade tills det nästan var smör. Men bredbart!
Från vänster till höger (bilden nedan):
små tartletter med lemonkurd, naturella små engelska scones (längst fram), scones med äppel och kanel, scones med cheddarost och valnötter, små trekantssandwiches med creme fraiche, gurka och krasse samt med chévre, rostade pinjenötter, rödlök och ruccola.
Till detta serverade vi te (naturligtvis), kaffe, vin, Perrier med limesmak och läsk.
På bilden till vänster, mitt fina kakfat som jag gjorde i veckan. I skålen högst upp kan man antingen, som här, lägga något extra ätbart eller bara en vacker blomma i lite vatten.
Clotted Cream
Till sconesen försökte jag mig på att göra clotted cream, en bredbar variant av grädde, men det var ju lättare sagt än gjort.
Enligt receptet ska vispgrädden sjuda i vattenbad i 1½ timme, sedan stå i kylskåp i minst 12 timmar. Under tiden får man INTE röra i grädden. Jag gjorde precis så, men ändå funkade det inte. Det översta skiktet var bredbart, men det hade räckt till en halv liten scones. Jag lyckades dock rädda situationen med ett eget tilltag, inspirerat av stora syster. Jag blandade i lite creme fraiche och vispade tills det nästan var smör. Men bredbart!
P.S. Ursäkta att bilderna ligger lite huller om buller. Jag har inte riktigt lärt mig Blogger än och förstår inte varför bilderna plötsligt byter plats......
Kommentarer
Skicka en kommentar