Det här är ett måste om man inte orkar lägga ner så mycket tid på matlagningen eller är trött på den där vanliga köttbiten på grillen.
Det här behövs för 4 personer:
4 st laxbitar
ca 10-12 medelstora färskpotatisar
1 purjolök
1-2 morötter
200 g fetaost
2 dl creme fraiche
salt och peppar
Ugnsfolie
Flytande margarin
Tänd grillen (om du har en vanlig kolgrill)!
- Tina laxbitarna
- Skrubba potatisen och skiva tunt
- Hacka purjolöken
- Skala och skär moroten i stavar
- Skär fetaosten i små bitar (eller smula bara över...)
- Dra ut 4 ganska stora ark av folien så att du kan vika bitarna dubbelt och ändå ha tillräckligt för att "knyta" ihop hela paketet.
- Vik in hörnen så du får en skål av folien och smörj botten med margarin
- Lägg den skivade potatisen lite omlott i botten
- Därefter purjolöken, morötterna och laxen.
- Överst strör du ut fetaosten och klickar över creme fraiche (jag hade också lite bredbar chèvreost över som jag fördelade ut).
- Salta och peppra efter eget tycke!
- Vik ihop foliepaketet till ett litet knyte och lägg på grillen.
- Grilla ca 20 minuter, men kolla själv att laxen är genomkokt och potatisen är klar.
Klart! Lite vitt vin till och en kvällssol på det så mår själen riktigt bra :o)
Kommentarer
Skicka en kommentar