Måste bara visa denna lilla skapelse som jag gjorde i lördags till efterrätt.
Det är en minipavlova, som jag såg första gången i Sveriges Mästerkock 2012. Sigrid Bárány, som vann hela tävlingen, gjorde dessa i något av programmen och jag tänkte redan då att jag måste göra själv.
Nu glömde jag bort detta, men blev påmind här om veckan i årets Mästerkock när Sigrid kom på besök och årets deltagare fick i uppgift att göra hennes små mästerverk.
Jag brukar annars göra vanlig pavlovatårta. Det är en enkel och god tårta som alltid är rätt!
Det här var ju en helt annan grej, dels pga storleken (älskar allt som är mini) och så är fyllningen annorlunda.
Normalt brukar jag ha svartvinbärsgelé under grädden, men i Sigrids recept ska man göra en lime- och passionscurd som man brer på. Supergott!
Här kommer receptet, via en länk till recept.nu .
Det är en minipavlova, som jag såg första gången i Sveriges Mästerkock 2012. Sigrid Bárány, som vann hela tävlingen, gjorde dessa i något av programmen och jag tänkte redan då att jag måste göra själv.
Nu glömde jag bort detta, men blev påmind här om veckan i årets Mästerkock när Sigrid kom på besök och årets deltagare fick i uppgift att göra hennes små mästerverk.
Jag brukar annars göra vanlig pavlovatårta. Det är en enkel och god tårta som alltid är rätt!
Det här var ju en helt annan grej, dels pga storleken (älskar allt som är mini) och så är fyllningen annorlunda.
Normalt brukar jag ha svartvinbärsgelé under grädden, men i Sigrids recept ska man göra en lime- och passionscurd som man brer på. Supergott!
Här kommer receptet, via en länk till recept.nu .
Lite kuriosa nu då. Pavlovatårtan skapades till den berömda ryska ballerinan Anna Pavlovas ära, under hennes turné i Australien och på Nya Zeeland på 1920-talet. Det tvistas lite om vilket land som har upphovsrätt till tårtan, då båda har den som sin nationalrätt. Nåja, god är den och vacker att titta på, precis som Anna.
Kommentarer
Skicka en kommentar