För att vara första försöket så får jag nog nöja mig för i år, men det måste ju gå att få till fina, runda, platta mintkluttar!
Recept
1 tsk ättikssprit
10 droppar pepparmyntsolja
Koka upp florsocker, vatten och ättiksspriten i en tjockbottnad kastrull och låt det koka i ca 10 min eller till det kommit upp i 115°C.
Häll över sockermassan i en oljad rostfri bunke och låt det svalna lite.
Tillsätt pepparmyntsoljan och blanda ordenligt. Sätt bunke i en kastrull med kokhett vatten och rör tills det tjocknat.
Sen kommer det trixiga! Klicka ut massan på bakplåtspapper.........lycka till!
Smält chokladen i vattenbad och klicka chokladen över de vackra små konstverken.
Men det stelnar ju så fort så man hinner ju inte. Jisses!
Det verkar så lätt, men hej vad man bedrar sig.
Man får väl hoppas att det smakar i alla fall. Jag får klura på en bättre metod till nästa år.
4 dl florsocker
1 dl vatten1 tsk ättikssprit
10 droppar pepparmyntsolja
50 g mörk blockchoklad
Koka upp florsocker, vatten och ättiksspriten i en tjockbottnad kastrull och låt det koka i ca 10 min eller till det kommit upp i 115°C.
Häll över sockermassan i en oljad rostfri bunke och låt det svalna lite.
Tillsätt pepparmyntsoljan och blanda ordenligt. Sätt bunke i en kastrull med kokhett vatten och rör tills det tjocknat.
Sen kommer det trixiga! Klicka ut massan på bakplåtspapper.........lycka till!
Smält chokladen i vattenbad och klicka chokladen över de vackra små konstverken.
OBS! Anv. Före.......... |
Som sagt, det här var första gången jag gjorde mintkyssar och jag har faktiskt INGEN aning vad jag haft pepparmyntsolja till tidigare, men det hör inte till vanligheterna i mitt kök uppenbarligen:
Kommentarer
Skicka en kommentar