
Jag brukar göra så här:
- Ansa kålen genom att repa av bladen från stjälken.
- Skölj om du tycker det är nödvändigt.
- Riv sönder kålen i mindre bitar.
- Förväll i vatten och en buljongtärning i några minuter.Egentligen ska man förvälla kålen i skinkspadet som blir när man kokat skinkan, men jag ungssteker min skinka och det blir inte så mycket spad av det, så vatten och buljong funkar finfint!Tänk på att kålen sjunker ihop ganska mycket! Det är som med svamp: man tycker man har jättemycket från början, men det blir inte så mycket kvar när man tillagat den.
- Häll bort (eller sila) vattnet och låt kålen svalna. Frys in i småportioner.
- När du sedan ska tillaga grönkålen till skinkan, så tinar du den lilla påsen.
- Fräs upp i smör (riktigt smör), salta och peppra.
- Stuva i grädde.
- Klart!
Ät till den goda skinkan! Love!
Kommentarer
Skicka en kommentar